2012 drakens år

publicerat i Allmänt;

det nya året – drakens år

Människor som är födda i drakens år anses vara kraftfulla och ha en stark utstrålning. Många vill att deras barn ska födas i detta tecken, och därför väntas en babyboom under året. Eftersom Kina har sin ”ett barns policy” har många par väntat med att skaffa barn för att kunna få ett drakbarn.

Enligt det kinesiska horoskopet är drakar födda ledare, sådana som får saker att hända. Så långt de kan se står deras makt oemotsagd. De flesta ser upp till en Drake, och han blir ofta andras förebild. Drakar är idealister, perfektionister, och eftersom de är övertygade om att de själva redan är perfekta, har de mycket svårt att ändra på sig. På grund av sin makthunger är Draken inte bra på att åldras. Utsikten att förlora sin makt, känslan av att hans ungdoms styrka sakta försvinner, är honom outhärdlig.

Draken är lättretlig och envis. Han är stor i munnen och uttalar sig ofta utan att tänka. Icke desto mindre är hans åsikter värda att lyssna på och hans råd värda att ta i beaktning. Han har lätt att få åhörare och har ett avsevärt inflytande över människor. Draken är känd för sitt högmod. Han är entusiastisk på gränsen till otålighet, och har lätt för att tappa humöret.

Drakar är oförfärade, dynamiska och karismatiska. När en Drake ansluter sig till en samling människor, börjar rummet att sjuda. Han har ett sånt orubbligt självförtroende och uppblåst ego att det inte tjänar mycket till att försöka påpeka när han har fel.

Drakar är tyranniska. De avskyr order, om det inte är de själva som delar ut dem. Till skillnad från Tigern, som får sin vilja igenom med sin bestämdhet och sitt allvar, eller Oxen, vars auktoritet antyds i hans barska framtoning, vet Draken instinktivt hur man utövar auktoritet på ett milt och vänligt sätt. Drakar är fruktansvärt snobbiga. Även om pengar inte alltid är viktigt, så kan de inte undvika att imponeras av rikedom, prestige, status och prakt.

Draken är begåvad, intelligent, ihärdig och generös. Han kan genomföra vad som helst. Oavsett om Draken väljer att ägna sitt liv åt konst, medicin eller politik, så kommer han att briljera. Han når framgång var han än går.

Draken är ofta älskad. Han blir aldrig besviken vad gäller kärleken – snarare är han ofta föremålet för en olycklig förälskelse. Kvinnor födda i Drakens år är inte sällan omgivna av en skara beundrare.

Kända drakar är Jeanne d’Arc, Jimmy Connors, Salvador Dali, Kirk Douglas, Ernesto ”Che” Guevara, Oliver Hardy, Edward Heath, Grace Kelly, Bruce Lee, John Lennon, Yehudi Menuhin, Walter Mondale, Francisco Franco, Martin Luther King, Florence Nightingale, Shirley Temple, Haile Selassie, Frank Sinatra, Ringo Starr, Anthony Quinn, Mae West, Harold Wilson, jag själv och min kära hustru.

Som Drake ska man egentligen undvika en annan Drake som partner eftersom förhållandet riskerar att blir en ständig tävling eller kamp. Men om man lyckas komma igenom kampen med förhållanet i behåll kan det funka bra.

Kommentera inlägget här :