Redo för 1a advent

publicerat i

Igår fick vi en ny tvättmaskin, den andra gick sönder så vi fick en ny på garantin. Så imorse sorterade jag upp 3ton tvätt och satte igång.
Vi eller jag är alldeles för lat och bekväm för att gå till tvättstugan på området och boka tid, ha en tid att passa. Jag måste tvätta när jag har tid ;) krångligt att behöva passa tider..

I alla fall, så kom bästa mamma/mormor och tog med sig Lexus hem vid lunch så att jag kunde städa i lugn och ro.
Så nu är julstjärnorna på sin plats i fönster, julblommor i krukorna (hyacint, mini en, och julstjärnor). Juldukarna åkte på borden dom också.
Så nu börjar julstämningen komma :)

Vi fick även julgranen igår. Mamma & pappa kom med den på morgonen, så jag fick hjälp att då den på plats. Och den lyser så fint nu.

Förra året hade vi inte så mycket julstämning alls, så det kompenserar jag upp med detta år ;)

TAND & MOSTER

publicerat i Allmänt;
Jag trodde att den dagen aldrig skulle komma, jag drömde att vi hade avlat fram en tandlös och stum unge som bara skulle bäras och vägrade att gå. 
Men för någon dag sedan kände jag något taggit i munnen, DEN FÖRSTA tanden hade spruckit upp. 
Så Lexus var över 10,5 månad när han fick sin första gadd. 
Men han har klarat sig bra utan, han har tuggat ändå. :-)

Han har börjat gå mer och mer (med stöd av saker), men han vägrar fortfarande att gå med hjälp av oss. Jag tror att han vill "klara sig själv". :-) 

Men inget ord har sagts än, mer än YYAA som förmodligen ska vara Tyra. Han hade en period då han försökte prata men han verkar ha lagt det på hyllan för ett tag nu. 
Istället river han runt här hemma som en tornado. 


För några månader sedan fick vi veta en sak som gjorde mig alldeles varm i hjärtat! Jag ska bli moster! För första gången i mitt liv :-) Åh jag är så lycklig. Jag har väntat på den dagen länge, och i april/maj är den kommen. 
Lexus är nog lika glad som mig, då han ska få en till kusin! :-)
Och jag har en känsla av att det är en liten tös.. 


Kransar

publicerat i

Vi började dagen med att åka till fäbostugan som ligger ute i skogen. Där vi mötte moster, kusiner samt kusinbarn + alla fyrbenta.
Vi gjorde kransar av gran och enris, och fikade.
Vi var där i nästan 4h... Utan toa.. Så det var ljuvligt att komma hem :)
Och två fina kransar fick jag till! Så jag är stolt i och med att de var första gången jag gjorde någon.

Nu hänger dom fint ute på våran framsida. Det ska upp små ledljus i ena också.. Sen på lördag får jag hemlev. på julgranen som jag sågade idag.

Nu ska vi för en gångsskull ha en fin julpyntad trädgård!


Imorgon har vi också planer, då tar vi en trip till grannstaden och slösar lite pengar. Är ju dop snart = har inget att ha på mig.

Nu sussar Lexus sött på mitt bröst. Han är inne i en riktig "mamma/närhet period" han vill helst sitta fastklistrad på en. Och natten som var hade jag honom på bröstet hela natten.
Jag sover som en kratta, men vad gör man inte, närheten är mysigare :)

Måndag igen

publicerat i

I helgen som var jobbade jag, närmare bestämt 20h på 2 dagar. Så jag var lagomt mör i kroppen när jag äntligen fick sätta röva i soffan 20:00 på söndagen.
Idag är jag bara trött, noll energi. Jag & Lexus började med att städa imorse, kändes som om vi bodde på ett grusberg. :-)
Sen åkte vi på öppna förskolan så grodan fick leka av sig lite. Dock är han väldig vaksam, han är inte så mycket för att leka med andra.
Dom kanske inte är det i den åldern?
Han kröp runt på upptäcksfärd i alla fall, i vanliga fall sitter han högst 1m från mig :-)
Annars har vi inte hunnit med så mycket idag, eller orkat.

Men imorgon är en ny dag, å då ska vi busa mer! Då kommer mormor hem, som har varit borta 1v.

Till något annat.
Förra veckan, var lillen å jag iväg till en fotograf, (samma som knäppte gravidbilderna) och fotade lillen. Bilderna blev jättefina och nu ska vi bara bestämma oss vilka vi ska förstora.
Fick alla bilder (48st) på en cd. :-)
Ha ha

Nu kommer snart pappan i huset hem!
Wiho

Fyndat

publicerat i Allmänt;
Gjorde precis ett riktigt bra fynd! Klickade hem en Buppa Brand åkpåse "Black Star" till halva priset. Ord.pris ligger runt 799:- och jag fick den för ca 470:-
Har velat fram och tillbaka om Lexus skulle behöva en åkpåse, eller om det bara var "bortkastade pengar". Men jag tror att det kommer användas ganska flitigt :-)

Sidan jag beställde ifrån har dagliga erbjudanden på olika produkter, heminredning, kläder, skor och massa annat.

Jag börjar oftast dagen med att kolla dagens erbjudande, det har blivit till en vana nu. Fast än vi inte behöver något. :-)

Det ligger något i det Christian brukar säga -"Jag letar saker att tjäna pengar på, & du letar saker att göra av med pengar på"
Men jag tror att det är därför vi kompletterar varandra så bra ;-)

MEN! Förr la jag mestadels av lönen på kläder till mig själv, och då spelade det ingen roll vad det kostade. Men nu är det Lexus som är "boven" i det hela, det är han som får det mesta nu, eller allt. Och jag skulle inte lägga flera tusen på kläder/skor/smink varje månad.

Min syn på pengar har förändrats sen jag träffade Christian också. Jag var lite av en slösare och spenderade mycket pengar innan. Medan jag nu tänker över allt, överväger och helst inte lägger pengar på sånt som jag egentligen inte behöver.

Men det är kul att spendera pengar, det ska jag inte sticka under stolen med. Det ger mig en "kick" och gör mig glad att få shoppa!
:-D

Nåväl, nog pratat om pengar.

Här hittar ni sidan där jag gjorde dagens fynd ;-)

http://campadre.se/tipsa/793610

Fredag!

publicerat i

Nu är det fredag och dags för helg igen. Veckorna går alldeles för fort!
Det enda positiva är att det är jul snart :-) Lexus första jul, vår första jul tillsammans. Gissa om han kommer få mycket julklappar? ;-) Han ska få adventskalender också, så han kommer få ett litet paket varje dag fram till julafton :-)
Jag har inte hunnit handla något till den än, så de är nog dags att göra de.

Annars då..
1års kalasinbjudningarna damp ner i brevlådan i veckan, hur fina som helst! Så dom ska jag pilla på med de sista sen ska dom skickas ut.
Jag har fullt på med att planera julklappar och 1års presenter/tårta/kakor/osv... Stressar upp mig mer än nödvändigt tror jag :-)

Och mitt i allt är vi i fullt på med att kolla på hus. Vi vill flytta nuuuuu.. Helst innan jul å kalsdags. Vi har 1 månads uppsägning på radhuset, så de blir tajt om vi ska hinna innan jul :)
Vi ska på en ny visning på måndag, och en på tisdag igen. Vi är desperata nu!

Vi har dock ändrat tänket ang hus. Vi har nog mer beslutat oss om att "mellanlanda" och spara ännu mer pengar å sen bygga vårat drömfunkis. Eller flytta till USA? ;) önsketänkande..

Så dagarna går nu åt till: husletande, julplanering, kalasplanering å annat skoj :-)

Snö, regn och hockey

publicerat i

Den första snön har kommit! Och försvunnit.. Men det gör inget, för snart kommer det mer och ligger kvar.
Lexus första snö var det, i alla fall som han märkte av. Han har provsuttit snön men reagerade inte på det. Kan ha att göra med att morfar kom precis så då blev han roligare :)

Men det var förra veckan det, nu regnar det..

Imorgon ska vi på hockey, medan Lexus får stanna hos morfar & mormor som ska ha middagsbjudning. Jag hoppas vi hinner komma tillbaka till efterrätten iaf :-)

Sen på söndag är det kalas, ett 30års kalas. Lilly fyller 3, och mitt stora hjärta 27. Så dom skår ihop firandet.

Sen är det farsdag nästa söndag? Å sen julafton.. Men innan jul ska vi hinna med ett dop också. Och efter jul blir bästa Lexus 1år.

Utgifternas månader är kommen, halleluja moment. Eller inte :)

Men kosta va de kostar vill för man fyller bara 1ggr per år, och det är bara jul 1ggr per år och det är bara farsdag 1 gång per år, och man döps bara 1 gång i livet. :)

Men i år har förnuftet kommit fram i mig. Jag köpte julklapp år Lexus redan i augusti. Så blir det inte liks mycket nu. Klappar mig själv på axeln!! Framförhållning kan bara vara bra :)

Nu är det frulletime, makkapakka går som vanligt på Tvn. Inget annat duger nästan.. :)