Nu är det klart!

publicerat i Allmänt;

Nu är han här!! Lexus :) åkte in i förmiddags pga att vattnet börjat sippra, pang sa det bara. Och nu ligger världens stoltaste mamma här med min son! Berättar mer sen, nu behöver vi vila allihopa. Förhoppningsvis får vi åka hem imorgon.

1 vecka

publicerat i Allmänt;

Nu är det bara 1 vecka kvar till BM! Vi som har varit helt säkra på att jag skulle föda tidigare, 2 v. Men icke! Här sitter jag med kulan kvar.

Dagarna går så fruktansvärt sakta just nu. Och tanken på att jag har 1 hel vecka kvar till BM gör mig frustrerad. Jag vill ha ungen här NU! :)

Läste att som förstföderska är det vanligt att man går över tiden också. Det hoppas jag innerligt att vi slipper. Mitt humör är inte det bästa nu, tänk en vecka framåt då... :)
Jag är så trött på att vääääänta, känns inte som att jag har gjort något annat.
Folk säger att man ska njuta av graviditeten, för att man kommer sakna det sen. Jag har njutit klart! Nu är jag bara som en tickande bomb dagarna in och ut. Mycket beror det nog på att sovrutinerna är bortblåsta. Som i förrgår la vi oss inte för än 03:00. O så vaknade vi runt 12:30. Det förstör hela dagen..
Och jag har svårt att sov längre stunder, vaknar o är törstig, kissnödig och hungrig stup i kvarten. Det är så tröttsamt!


Till något annat, så har jag fått hem vagnen och byggt ihop den. Självklart provkört lite inne också, och den verkar super! Hoppas vi är lika nöjda sen också, när den ska användas på riktigt :)


2 dagar närmare

publicerat i Allmänt;
Än har det inte kommit någon bebis, och det börjar kännas som att det aldrig kommer att göra det heller? Tiden går så segt just nu, varje dag känns som en vecka. Och när jag tycker mig känna lite förvärkar så tänker jag att jag bara inbillar mig för det kommer aldrig komma något barn. :)
Usch, den här tiden är nog den värsta! Dom sista dagarna...
Har mått relativt bra annars under graviditeten, det jag lidit mest av är trötthet. Ständigt trött! Det har att göra med att jag fått struma nu under graviditeten också, underproduktion. Sen har jag lagt på mig väldigt mycket vätska, fötter, ben & händer har blivit jättesvällda. Hela jag har blivit som uppblåst, och gått upp väldigt mycket i vikt. Nu är det ca 26kg. Tänk er, 26kg!! Inte undra på att jag tycker att allt är jobbigt och ansträngande? Jag hoppas att mycket är vätska som tappas sen automatiskt efter graviditet & amningen.
Annars längtar jag som en tok tillbaka till gymmet! Jag har nog aldrig haft ett sånt här långt uppehåll :) Så jag är sjukt taggad. Längtar till att få dra på mig träningskläderna och lyfta lite vikter igen. Det är speciellt tråkigt nu när Christian åker och tränar. För jag vill så gärna med, men nej. Jag orkar ju inte lyfta mitt feta arsel ur soffan. Alldeles för trött och för sliten för att orka träna något under graviditeten.
Men snart kan jag äntligen få göra honom sällskap :) Den lille får vi fixa barnvakt åt undertiden bara..
Ska göra ett försök till att sova lite till nu, och vääääänta ännu mer till att jag kan få känna lite värkar. :)

BF - 12 dagar

publicerat i Allmänt;
Om 12 dagar är det beräknat att den lille ska komma ut. Även om vi har tippat på att det kommer ske tidigare, vi hade chansat på den 3 januari, alltså imorgon. Men än så länge är det lugnt, så vi får vänta lite till. :)

Det ska bli så spännande, att få hålla i sin första lilla unge och se hur h*n ser ut. Troligtvis är det en liten grabb, UL visade det och jag känner att det är en kille. De flesta gissar på det också, men det återstår att se. Alla kan ha helt fel också :)
Namnet är i alla fall klart, även om det skulle komma ut en tjej så vi har inte ställt in oss helt på en kille. :)

Bild hos fotograf
I mitten av december var vi och knäppte några bilder hos en fotograf. Är roligt att ha lite bilder på magen så att man kan kolla tillbaka sen när den försvinner.
Har ett långt sträck på magen (hormonrand, pojkrand m.m) och den sträcker sig över hela magen. Och om man ska tro på vad som skrivs på nätet om det, så är de typiskt om man väntar en kille. Men när man läser runt om alla flick/pojktecken på nätet så stämmer inte allt in för en kille. Är väl väldigt olika skulle jag gissa på?

Nog om det, könet får vi snart veta ;)


Har haft sån beslutsångest idag. Har hittat en jättebra vagn, en vagn som jag TROR är bra i alla fall. Men kunde inte bestämma mig om jag skulle beställa den eller ej (då vi redan har en vagn). Tänkte sova på saken, MEN nu är den beställd. :) Den är stilren & fin. Liten och praktiskt, lämplig och smidig. You name it. Den vi har nu är en duovagn BRIO. Med stora hjul och alla fasta. Den här Orbit G2 som den heter, är det lite minde hjul på fram som dessutom är svängbara. Lämpligare om man ska gå på stan, runt i butiker, handla mat osv tänker jag då. Så nu har vi två stycken som är bra på olika vis ;)
Lyckades övertala Christian om den, han fick dessutom välja färgen. Fast vi är eniga om den, så svart/vit blev det. Stilrent & snyggt!

Det bästa med denna duovagn är att sittdelen kan användas som babysitter/sittdel inomhus & liggdelen kan man ha som vagga :) Nästan för perfekt eller hur... ;)
Dock inte så bra förvaring, men man kan köpa extra korgar att hänga på sidorna till. Precis vad jag tänkte göra sen, och då ska lilla hunden (chihuahua) få ha en av dem. Smart va?
Så när hon inte orkar gå kan hon också få åka! Perfekt..


Nej, nu är det dags att försöka få igång magen! Dammsugaren ska få åka fram igen och göra sitt. Jag inbillar mig att det kommer gå fortare om jag sysselsätter mig med saker och rör på mig! Så vi får se! :)